Falkenberg / Německo – V pondělí 11. ledna ráno zmizela po cestě do školy třináctiletá dívka. Následujícího dne se opět objevila. Řekla, že byla unesena arabskými muži, kteří jí zavázali oči, odtáhli ji do nějakého bytu a 30 hodin jí opakovaně znásilňovali….


Aktualizace informací 7.2.2016 : Policie vyvrátila verzi této původem ruské dívky. Dle policie se nic takového nestalo a dívka si vše vymyslela. Policie má údajně pádné důkazy. Protože se jedná o 13 letou dívku, policie další informace nepodává. Rodiče stále trvají na soudní při. Případ má mezinárodní dohru, protože se o tento případ zajímá také Ruská federace a sám Vladimír Putin.
Zdroj informace:http://www.stern.de/politik/ausland/horst-seehofer-besucht-wladimir-putin-6675420.html

Třináctiletá dívka z německo-ruské rodiny byla v těchto dnech v Berlíně unesená a třemi neznámými muži uvězněná a několikrát znásilněná. O případu informuje několik ruských médií. Německo-ruská komunita je zločiny, o kterých německá policie i německá média mlčí, naprosto zhnusena. Díky této spirále mlčení se množí na sociálních sítích dohady, je-li hlášení pravdivé, nebo jde o „pravicovou propagandu“. Oběť popsala pachatele jako „arabské muže“. Deník Epoch Times volal na berlínskou policii a obdržel od tiskové mluvčí tuto zprávu: „Podle zpráv policie nedošlo ani k únosu ani k znásilnění. Bližší údaje nemohou být sděleny vzhledem k ochraně osoby a osobních údajů.“ Po dalším dotazování řekla mluvčí, že vyšetřování není ještě uzavřeno a že toto je výsledek dosavadních šetření.

Co se tedy stalo?

11. ledna ráno zmizela 13letá dívka, když šla do školy a policie zahájila pátrání. V úterý v poledne následujícího dne se opět objevila. Dle její výpovědi byla unesená arabskými muži, kteří jí zavázali oči, odtáhli ji do nějakého bytu a drželi ji tam 30 hodin proti její vůli a opakovaně ji znásilňovali. K trestnému činu mělo dojít někde v okolí Falkenbergu.

Obrázek: němečtí Rusi ve čtvrti Marzahn vyšli z rozhořčení na ulici.

Potom co ji uprostřed čtvrti Hellsrsdorf pachatelé propustili, zazvonila prý dívka u cizích lidí, aby našla pomoc.

Německo-ruská komunita na to reagovala velmi znechuceně. V berlínské čtvrti Marzahn vyšli němečtí Rusi do ulic demonstrovat, jak ukazuje televizní reportáž stanice „Perwij Kanal Berlin“.

Vypadalo to, jakoby to nedělali poprvé

Příbuzní se domnívají, že případ jejich 13leté dcery nebyl ojedinělý případ a že to vypadá, že pachatelé něco podobného provádějí častěji.

Nejprve měla rodina prý strach vyjít s věcí na veřejnost, protože se bála možné msty pachatelů – pak se však přece jen rozhodli, vyjít s případem před média, protože doufali, že mohou ochránit před podobným osudem ostatní děti, říká teta dívky před televizní kamerou.

Rodiče i oběť byli v šoku, to je důvod, proč vypovídá, říká teta. Jeden z únosců prý nejdřív dívku nalákal aby nastoupila k němu do auta. Tam hned rychle zjistila, že tam nebyla sama. Mimo jiné vypověděla, že pokoj, do kterého byla zatažená, měla pouze postel a jednu matraci, jinak nic. Pachatelé ji prý okamžitě hodili na postel a začali znásilňovat. Krom toho ji i bili.

Ruská stanice ve svém dokumentu ukazuje i video hackerské skupiny Anonymous, které zveřejnila 14. Ledna. Jedná se o jedno několik let staré video, ve kterém neznámý v Německu žijící imigrant detailně popisuje, jak společně s šesti dalšími osobami znásilnil nezletilou dívku, která měla být ještě panna. Kritici však Anonymous u tohoto videa připisují, že tím chtějí dělat propagandu.

Aktuálně zasažená rodina tak obviňuje policii z nečinnosti.

Sestřenice pranýřuje policii

Pravicová strana NPD Berlin Marzahn-Hellersdor tak použila příběh k demonstraci 16.ledna v Marzahnu „Proti sexuálnímu násilí“ a tvrdí zde, že právní stát selhal. Na demonstraci mluvila slyšitelně silně pohnutá sestřenice oběti, a obviňovala policii.

Sestřenice prohlásila, že policie neobvinila pachatele. Zato se měli 13leté během tříhodinového výslechu, který probíhal izolovaně bez doprovodu dospělého vysmívat a obviňovali jí, že lže až se z toho zhroutila a svolila s verzí policie – totiž, že k žádným znásilněním vůbec nedošlo, že to tak jen mělo vypadat a že to tak ta 13letá dívka chtěla. Dívka byla poté prý policií donucená k falešné výpovědi o svých mučitelích.

Rodina nyní jedná s právníky proti těmto opatřením. Existuje lékařská zpráva, která potvrzuje znásilnění.

Německá rozhlasová stanice Deutsche Welle právě zveřejnila dlouhou zprávu v ruštině, která tvrdí, že celé hlášení je lež.

Pokud jsou rodinou vznesená obvinění pravdivá, jsou velice podobná skandálu série znásilnění z Rotherhamu, kde několik desetiletí zpět byly dívky bílé pleti organizovaně znásilňovány britsko-pákistánskou bandou, kdy policie schválně zavírala oči před páchanými trestnými činy.